Match Point

Sima Klima győzelem


SPRING SLAM

Bp. Tenisz Klub

2017-03-04 00:00 -

competition_location.types.

2 000

Sima Klima győzelem (2017-09-24)
ADMINTESZT Beszámoló

2017. Augusztus 19 - 20. Marczibányi tér IV. Match Point BMW - Wallis Open

300.000 Ft összdíjazás, 2000 pont a TLS IV. Match Point BMW - Wallis Open eseményén! Klimasevszky András nyerte a Legjobbak kategóriát, Horváth Péter Lukácsi Mátét legyőzve lett a Marczibányi komplexum királya, Fricz Dániel és Klimasevszky András nyerték a Páros versenyszámot!

38 mindenre elszánt játékos küzdött meg a végső sikerért a Legjobbak kategóriában, és az első körök most is, mint jó párszor mellőzték a meglepetést, de az izgalmakat nem. Az új helyszínnel megbarátkozó játékosok nem lacafacáztak, keményebbnél keményebb összecsapásokkal színesítették a szombati napot. Szabó Miklós és Nyitrai Balázs, valamint Keil Bálint és Fáry Zsigmond küzdelme is kiegyensúlyozott viadal volt, végül azért a kiemelt fél kézben tartva a dolgokat ment tovább. A 16-ban aztán jött a legjobban várt derbi, a Fricz Dániel Keil Bálint ütközet, amit talán pici meglepetésre Fricz nyert 9/4 arányban. A negyeddöntőktől nézzük tovább a fejleményeket:

Klimasevszky András - Kováts Zsolt 
Nyirő Richárd - Fricz Dániel 
Őri Ádám - Besser Ferenc 
Nyitrai Balázs - Szabó Zoltán

Az első 3 negyeddöntő nem tartogatott különösebb izgalmakat. Klimasevszky András 9/2-re verte Kováts Zsoltot, Fricz Dániel folytatta remek formáját és ellentmondás nem tűrő játékkal 9/1-re múlta felül a negyedik kiemelt Nyirő Richárdot, Besser Ferenc pedig lenullázta Őri Ádámot. Az utolsó negyeddöntőn kijátszották az időt. Nyitrai Balázs 6/4-re is vezetett Szabó Zoltán ellen, aki végül a maga javára fordította az összecsapást egy 2 órás mérkőzésen. ( 9/7 ).

Az elődöntőben Klimasevszky András - Fricz Dániel, Besser Ferenc - Szabó Zoltán mérkőzések következtek. 
Klimasevszky András 9/2-re győzött Fricz Dániel ellen, míg Szabó Zoltán ismét szolgáltatta a showt a nagyérdeműnek. Pazar tenisszel lógott el Besser Ferenc ellen, aki próbált visszakapaszkodni a meccsbe 2/6 15-40-ről, és úgy tűnt sikerül is neki, hiszen 5/6 lett pár perc múlva az állás. De Szabó remek, taktikus teniszét ezen a napon nem lehetett megtörni, és 9/7-el került a verseny fináléjába.

Így a ranglista első két helyezettje csapott össze a végső megmérettetésen. Klimasevszky András - Szabó Zoltán döntőt rendeztünk. A mérkőzés eleje kiegyenlítetten alakult, Szabó egy 20 perces játékot hozott és szerezte meg a vezetést, majd 2/1 Klimasevszkynek, majd 3/2 Szabónak. Itt végül Klimasevszkynek jött ki jobban a lépés, és innentől már nem veszített játékot. 9/3 arányban nyerte meg a IV. Match Point BMW - Wallis Opent.

Szabadidősöknél 12 fő csapott össze. A negyeddöntőben az Urbán Attila - Horváth Péter meccs borzolta a kedélyeket, amit egy gyilkos összecsapáson Horváth nyert 9/8-ra. Az első kiemelt Lukácsi Máté kvalifikálta magát a legjobb 4 közé, valamint Héjjas Mihály is megvillant és a verseny végjátékéban tudhatta magát. A négyben helyett kapott még Korda Dávid legyőzésével az egyre stabilabban és jobban teljesítő Damir Letica is.
Horváth Péter Damir Leticával csapott össze a 4-ben és Horváth 9/5 arányban múlta felül Damir Leticát, a másik elődöntőn úgy tűnt a téli legenda felébredt. Lukácsi Máté lenullázta Héjjas Mihályt és bevágtatott a fináléba.

Horváth Péter - Lukácsi Máté döntőt rendeztünk. Az esélyek és a rutin is Lukácsi mellett szóltak, ennek ellenére a döntő kiegyenlített volt, mindkét fél tehetett volna szert előnyre, de a fontos momentumoknál vagy egy nyerővel vagy egy hibával a másik vissza tudott kapaszkodni, a 8/7-es állásnál Horváth bravúros védekezést mutatott be és egy Lukácsi lecsapás hibával mérkőzéslabdához jutott, majd meg is csinálta a meccslabdát ezzel első jelentős sikerét elérve a TLS történetében! Gratulálunk! Fejlődése szembetűnő volt, és most ezt egy parádés győzelemmel koronázta meg.

A Párosok küzdelmébe a negyeddöntőktől kapcsolódunk be.

Az első helyen kiemelt Kováts Zsolt/ Szabó Zoltán duó búcsúzni kényszerült 9/7 arányban a Fricz Dániel/Klimasevszky András kettőstől. A Lukácsi testvérpár legyőzte Juhász Istvánt és Várszegi Lászlót, Őri Ádám és Nyitrai Balázs simán jutott tovább, míg Keil Bálint és Nyirő Richárd 9/6 -ra győzött Horváth Péter és Timár Dénes ellen.

A négyben Fricz Dániel és Klimasevszky András 9/7-re győztek a Keil Bálint/Nyirő Richárd kettős ellen, míg a Lukácsi testvérpár feladni kényszerült az elődöntőt így Őriék kerültek a másik ágon a fináléban.

A döntőben a Fricz Dániel/Klimasevszky András duó 9/4-re győzte le Őri Ádámot és Nyitrai Balázst. Így ők lettek a Páros bajnokok. Fricz Dániel egész hétvégén fantasztikusan játszott, Klimasevszky Andrásnak pedig mindkét versenyszámban sikerült diadalmaskodnia.

Köszönjük, hogy eljöttetek és jelenlétetekkel emeltétek a hétvége színvonalát! Hétvégén Országos Bajnokság!